- Azië -

Sri Lanka

Alle informatie die je nodig hebt voor jouw reis door Sri Lanka

Onder reizigers wordt Sri Lanka ook wel ‘het land dat alles heeft’ genoemd. Een mix van zon, zee, strand, cultuur en natuur. Maar hoe stel je de perfecte reisroute samen? Wat moet je regelen voor vertrek? En hoe verplaats je jezelf door dit prachtige land? Wij beschrijven de perfecte reisroute door Sri Lanka in 3 weken en geven we je handige en leuke tips die jouw reis nog beter en leuker maken!

Sri Lanka in het kort

Wat je moet weten voordat je naar Sri Lanka gaat.

🌴

Taal

Sinhala en Tamil zijn de officiële talen van Sri Lanka. In de meeste toeristische gebieden wordt Engels verstaan en gesproken.

Valuta

De munteenheid is de Sri Lankaanse roepie (LKR). Pinnen kan in toeristische gebieden, maar contant geld is aan te raden.

Religie

Sri Lanka is overwegend boeddhistisch, met een hindoeïstische minderheid en kleine christelijke en islamitische gemeenschappen.

Klimaat

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat. De temperaturen zijn het hele jaar door warm, met een gemiddelde temperatuur van 28°C.

De beste reisperiode voor Sri lanka

Wanneer je van plan bent om Sri Lanka te verkennen, is het fijn om te weten wanneer je het beste je koffers kunt pakken. Het klimaat op dit eiland is net zo divers als de bezienswaardigheden, daarom hangt de beste reisperiode af van je persoonlijke voorkeuren en wat je zoekt in een reis naar Sri Lanka

December – Maart: Wanneer je de voorkeur geeft aan zonnige en droge weersomstandigheden, is de periode tussen december en maart ideaal. Deze maanden bieden stabiel weer en zijn perfect voor het verkennen van de diverse hoogtepunten van het eiland. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar avontuurlijke regenbuien en een meer relaxte sfeer, dan zijn de maanden tussen mei en september geschikt, vooral aan de oostkust.

Klik hier voor de beste restaurants in Sri Lanka

Inspiratie voor jouw reis naar Sri Lanka

Summarize your business so the visitor can learn about your offerings from any page on your website.

Links
Contact

123 Main Street
New York, NY 10001

©2024 Bosse Atlas