- SRi lanka-

Lion Rock en Pidurangala Rock

Lion Rock en Pidurangala Rock

Sigiriya staat bekend om de Lion Rock. Een prachtige rots van 200 meter hoog welke midden in de jungle ligt. Tussen 473 en 495 voor Chr. leefde op deze rots de voormalige koning van Sri Lanka met meerdere vrouwen. De rots beklim je via een trap met 1200 traptreden. Wanneer je boven komt zie je terrassen, muurschilderingen en zelfs een zwembad. Deze prachtige rots staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er hangt daarom ook een prijskaartje aan het beklimmen van deze rots. De toegangsprijs is €30/persoon. 

Wil je de Lion Rock vanaf een afstandje bekijken, veel geld besparen én een mooie hike maken? Beklim dan voor €2,80/persoon de Pidurangala Rock. Het is een wandeling van ongeveer 30-45 minuten. Eerst over traptreden en het laatste stuk gaat over rotsen. Met een goede conditie is deze hike zeker geen probleem. 

Voor het beklimmen van beide rotsen geldt; begin vroeg in de ochtend aan de tocht, tussen 5:30 uur en 7:00 uur, omdat het daarna behoorlijk warm kan worden. Neem water en een hoofdlampje mee en draag comfortabele schoenen. Bedek bij de Pidurangala Rock je schouders en knieën (bij de ingang zijn sarongs te leen), dit omdat je bij de ingang langs een tempel komt. Het nadeel van beide rotsen is dat er veel apen en honden zijn, wees alert op je spullen!