- SRi lanka-

Voorbereidingen

Dit moet je regelen voordat je naar Sri Lanka gaat

  • Paspoort 

Als inwoner van Europa is het noodzakelijk om met een paspoort (welke vanaf binnenkomst nog minimaal zes maanden geldig is) naar Sri Lanka te reizen.

  • Visum

Om Sri Lanka in te reizen heb je een Visum nodig. Dit is de website waar je een officieel visum kunt aanvragen. Controleer goed je paspoort gegevens wanneer je het visum aanvraagt, als je één letter/cijfer verkeerd hebt geschreven is de kans groot dat je bij aankomst een nieuw visum moet kopen. Met dit visum mag je maximaal 30 dagen in Sri Lanka verblijven.

  • Passenger on arrival card 

Voordat je door de douane kunt om je paspoort en visum te laten controleren heb je ook een passagier on arrivel card nodig. Deze kun je op het vliegveld invullen, maar beter vul je deze online in zodat je gelijk door kunt! Via deze website vul je het formulier in.

  • Rijbewijs 

Ben je van plan om zelf met een tuktuk of scooter/motor door Sri Lanka te reizen? Dan heb je naast je Europese rijbewijs ook een Sri Lankaans rijbewijs nodig. Wanneer je via Tuktukrental een tuktuk huurt regelen zij voor jou het rijbewijs.

  • Simkaart

Het gebruik van je Europese simkaart in Sri Lanka is absoluut niet aan te raden, dit kost je enorm veel geld! Op het vliegveld (CMB) koop je in de aankomsthal een simkaart die je 1 maand kunt gebruiken. Voor €9 krijg je 30GB met onbeperkt gebruik van social media apps.

  • Vaccinaties 

Voordat je naar Sri Lanka vertrekt is het verstandig om een afspraak met de GGD of met thuisvaccintatie.nl te maken. Zij maken een vaccinatieplan op maat om naar Sri Lanka te reizen. Wij hebben onze vaccinaties via thuisvaccinatie.nl geregeld en zijn hier zeer tevreden over.

  • Geldopname 

Omdat je niet bij ieder restaurant/winkeltje met creditcard of pinpas kunt betalen is het is verstandig om direct op het vliegveld contant geld op te nemen. Wij maakten gebruik van onze Revolut pas en namen voornamelijk geld op bij ‘Bank of Ceylon’, wat naar onze mening een betrouwbare bank is. 

  • Reisverzekering 

Check voordat je op reis gaat of je reisverzekering nog up-to-date is. Omdat je buiten Europa reist zul je de verzekering van Europa om moeten zetten naar Werelddekking. Heb je vragen over wat er wel/niet door de verzekering vergoed wordt, schroom dan niet om contact met ze op te nemen. Beter duidelijkheid voor vertrek dan problemen tijdens je reis!