- Vietnam-

Wat te doen in Hoi An

Hoi An

Hoi An is zo’n typisch stadje waar je van denkt, ik ga er 3 dagen heen en na een week ben je er nog steeds. Overdag is het er rustig en ‘s avonds ontstaat er een bruisend nachtleven. Wij vinden Hoi An fantastisch! Binnen een paar minuten fietsen ben je op het rustige platteland. Je kunt er veel leuke activiteiten doen en het eten is er heerlijk!

9 tips die je niet mag missen in Hoi An + een geweldige overnachting

Koffieworkshop

Eén van onze favoriete activiteiten in Hoi An was zelf koffie maken. Koffiedrinken is echt een ding in Vietnam, heel vroeg in de ochtend zie je de Vietnamezen al gezellig met elkaar koffiedrinken. Wist je dat Vietnamezen ’s morgens ruim twee uur de tijd nemen om één bakje koffie te drinken?! Naast een americano of een cappuccino zijn er zoveel verschillende, lekkere koffietjes te koop zoals; egg-koffie, salt-koffie, kokos-koffie en koffie met gecondenseerde melk. Als echte koffieliefhebbers konden wij het natuurlijk niet laten om deze specialiteiten zelf te gaan maken. Bij Handigraft tours boekten wij een koffieworkshop van twee uur waarin we vijf verschillende koffies leerden maken en uitleg kregen of het proces van koffie branden en de geschiedenis van de Vietnamese koffie. De workshop wordt door twee broers gegeven, die er een echte show van maken. 

Boek hier de koffieworkshop. 

Free-walkingtour door Old-town

Wil je graag meer over de geschiedenis van Hoi An leren, dan adviseren wij een free-walkingtour. Tijdens de vier uur durende tour bezoek je vier van de vijf bezienswaardigheden in het oude centrum, waaronder de Japanse brug. Om deze bezienswaardigheden te kunnen bezoeken koop je een entreebewijs bij de gele loketten in het oude centrum. In een ver verleden was Hoi An een belangrijk handelsknooppunt, dit kun je op veel plaatsen in de stad terug zien. In 1999 werd Old-town opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. 

Klik hier voor het reserveren van de free-walkingtour. 

Ba Mu Temple Gate

Tijdens de free-walkingtour bezoek je ook deze prachtige tempel. Ook wanneer je geen free-walkingtour doet is deze tempel zeker een bezoekje waard. Voor de tempel ligt een grote vijver waarin je een prachtige weerspiegeling van de tempel ziet. Overdag kun je goed de details zien, maar ‘s avonds is het helemaal een plaatje! 

Voor de tempel bevind zich één van de gele loketten om een ticket te kopen voor de bezienswaardigheden in het oude centrum. 

Night Market

’s Avonds verandert het rustige Hoi An in een bruisende stad! Met name rondom de Bon river is het een drukte van belang. Overal vind je kraampjes met streetfood en verkopers die je een boottocht of een drijvende lampion (voor geluk) aanbieden. Ook zijn er rondom de rivier veel restaurants en barretjes te vinden. Het beste uitzicht over de rivier heb je bovenop de brug of in één van de vele rooftopbars. 

Klik hier voor de beste restaurants van Hoi An. 

Lampionworkshop

Hoi An staat bekend om de prachtige, kleurrijke lampionnen. Met name ‘s avonds geven zij de stad een mysterieuze sfeer. Wil je een originele souvenir mee naar huis nemen? Dan kun je natuurlijk een lampion kopen in één van de vele souvenirshops, maar hoe leuk is het om zelf een lampion te maken? Deze workshop boek je bij Handigrafttours. 

Boek hier de lampionworkshop. 

Fietsen over het platteland

Of je nu het oude centrum of het platteland (net buiten de stad) wilt verkennen, ga met de fiets! Je kunt een tour boeken om het platteland te verkennen, maar wij kunnen uit eigen ervaring schrijven dat je dit ook prima zelf kunt doen. Na vijf tot tien minuten fietsen ben je al op het platteland waar je op (redelijk) goede fietspaden tussen de rijstvelden rijdt en je af en toe een waterbuffel tegenkomt. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan ‘Tra Que Vegetable Village’, dit groentendorpje ligt op een klein eilandje net boven Hoi An. Je fietst hier tussen de volkstuintjes die prachtig onderhouden worden door de lokale bevolking die je vrolijk begroet. 

Klik hier voor de specifieke locatie van Tra Que Vegetable Village. 

Vietnamese kookworkshop

Het eten in Vietnam is heerlijk! Of het nu verse loempia’s zijn, Pho (soep) of Banh Xeo (Vietnamese pannenkoek) je wilt al deze gerechten proeven! Maar het is natuurlijk nog veel leuker om dit zelf te leren maken. Wij volgden een kookworkshop bij ‘Bay Mau Eco Cooking Tour’ en we vonden het fantastisch! Voorafgaand aan de workshop ga je naar de lokale markt om inkopen te doen waar je uitleg krijgt over de verschillende groenten en specerijen. Daarna volgt de kookworkshop. In totaal maakten we vier gerechten en twee bij passende sauzen. Na de workshop kregen we alle recepten digitaal zodat we het thuis nog heel vaak kunnen maken. 

Boek hier de kookworkshop. 

Traditionele mandboottocht

Een van de bekendste activiteiten in Hoi An is varen in een traditionele mandboot door het Bay Mau Coconut Forest. Deze ronde mandboten zijn gevlochten van bamboe. Houd je van een feestje? Maak dat in de middag een boottour, er worden soms complete disco’s op het water gehouden. Wil je liever een rustige toch maken, dan is vroeg in de ochtend het beste moment. 

Boek hier de kookworkshop. 

Bezoek een Tailor

De Instagram en Tiktok trend van het moment; opmaat gemaakte kleding voor een goede prijs. In het centrum van Hoi An vind je enorm veel Tailors, van goedkoop tot duur. Heb je binnenkort een bruiloft, feestje of andere bijzondere gelegenheid en wil je een opmaat gemaakte jurk of kostuum? Dan ben je in Hoi An op het juiste adres. Gemiddeld kost een opmaat gemaakt item tussen de 120 en 200. De prijs is afhankelijk van de stoffen en de aanpassingen die jij wenst. De volgende Tailors raden wij je aan: 

Bebe Tailor (Bebe 1: 11 Hoang Dieu st) (Bebe 2: 95 Phun Chau Trinh st) 

Tuong Tailor (Tuong: 67 Tran Hung Dao st) 

Je kunt in het centrum van Hoi An ook heel goedkoop confectiekleding kopen. Natuurlijk kun je hier ook nog op afdingen, doe dit wel met een glimlach en loop niet boos weg, dit wordt als erg onbeleefd ervaren in Vietnam. 

Overnachten bij LipLip Hoi An

Wij vinden dat een goede overnachting echt iets toevoegt aan het ‘ultieme vakantie-gevoel’. En laten we nu zo’n parel gevonden hebben net buiten het oude centrum van Hoi-An die we graag met jou willen delen! Dit gezellige boutique hotel heeft alles; fijne kamers, goed ontbijt, een fijn zwembad om af te koelen én vriendelijk personeel die je helpt met het boeken van alle bovenstaande tours en nog veel meer.